soorten massages en uitleg

Massages en uitleg 

Ontspanningsmassage

De naam zegt het al, alles is erop gericht om je tot ontspannig te brengen.

Wat is het effect van een ontspanningsmassage?

De massage stimuleert de doorbloeding van de weefsels, voert afvalstoffen af en verbetert de stofwisseling van de spieren. Door de ontspannig van het lichaam kunnen ook allerlei gevolgen van stress (bijvoorbeeld vermoeidheid, slaapproblemen, stijve rug en nek, spanningshoofdpijn) worden verzacht. Een ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk heel goed preventief werken voor het behoud van een goede gezondheid.

Een volledige ontspanningsmassage ontspant de spieren, maakt pezen, gewrichten en spieren soepeler, stimuleert de afvoer van het lymfevocht waardoor ook afvalstoffen en giftige stoffen het lichaam sneller verlaten. Ook zul je merken dat je met een ontspannen lichaam geestelijk makkelijker tot rust komt zodat de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten doorbroken kan worden.

Voor wie is deze massage geschikt?

Een ontspanningsmassage is voor (bijna) iedereen geschikt;

-als cadeautje voor jezelf na of tijdens een drukke werkweek,

-als je je vermoeid, uitgeblust of gespannen voelt,

-als je even heerlijk wilt ontspannen en je gedachten 'op nul' wilt zetten,

-als je last hebt van verkrampte of pijnlijke spieren.

Hotstone massage

Hotstone massage therapie is een geweldig intense warmte massage die een weldaad  is voor lichaam en geest. De warmte en de 'druk' van de  stenen dringen diep door in de spieren. De hotstone massage verlicht spanningen en geeft je nadien veel energie. Hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie. De warme stenen worden op diverse plaatsen op het lichaam gelegd en er wordt zowel met de handen als met de stenen gemasseerd.

De stenen die tijdens deze massagevorm worden gebruikt hebben een temperatuur van ongeveer 45 graden. De stenen die gebruikt worden zijn afgeronde basaltstenen. Dit zijn vulkanische stenen die door de eeuwen heen glad gepolijst zijn door wind en water en kunnen lang warmte vasthouden. Er worden grote en kleine stenen gebruikt.

De hotstone massage draagt bij aan een positief zelfherstel van het lichaam, het helpt afvalstoffen af te voeren, draagt bij aan het ontgiften van het lichaam, stimuleert de organen en brengt het lichaam in balans.

Zwangerschapsmassage

Hoera, je bent zwanger! Je zwangerschap is een mooie tijd waarin er veel verandert in je lichaam. Het is extra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen én om je te laten verzorgen. Dat kan bij Relax4all door middel van een ontspannende Zwangerschapsmassage!

Tijdens je zwangerschap kun je last hebben van allerlei kwaaltjes zoals vermoeidheid, minder goed slapen, last van je rug, je nek of je bekken, onrustige benen, hoofdpijn, vasthouden van vocht, veranderende hormonen en angst voor de bevalling. Het zorgt allemaal voor stress in je lichaam.

Wat kan een massage voor je doen?

Deze zachte massagevorm kan voor een betere nachtrust zorgen, kan rugklachten en bekkenpijn verminderen en door de afname van stress kun je je makkelijker ontspannen. Spieren worden soepeler en de bloedcirculatie wordt bevorderd.

Je kunt van een Zwangerschapsmassage komen genieten vanaf 14 weken en als je een gezonde zwangerschap hebt. Jij en je baby kunnen tot het einde van je zwangerschap van de vele voordelen van een zwangerschapsmassage profiteren! Verwen jezelf en je baby dus ook tijdens je verlof met een heerlijke massage. Zo zijn de laatste loodjes minder zwaar! Wel altijd eerst je arts raadplegen.

Hoe ziet de massage er uit?

Je ligt eerst op je zij, ondersteunt door kussens, zodat rug, schouders en nek gemasseerd kunnen worden, daarna lig je comfortabel op je rug en worden voeten, benen, armen, handen, hoofd en gezicht gemasseerd.

Een zwangerschapsmassage duurt 1 uur.

TIP:Een cadeaubon voor een Zwangerschapsmassage is een mooi cadeau waarmee je je zwangere vriendin, zus, vrouw of collega eens heerlijk kunt verwennen!

Japanse gezichtsmassage en hoofdmassage

Wat is het?

-Japanse Gezichtsmassage is een verfijnde massage die de oppervlakkige en diepe gezichtsspieren, drukpunten en meridianen(energiebanen) behandelt.

Deze massage werkt in de diepte om de bloedcirculatie te stimuleren en afvalstoffen vrij te maken.

Hoe ziet de massage eruit?

-gebruik van warme compressen

-ontspannende schouder en nekmassage

-behandeling van het gezicht door drukpunten en zachte massage

-een hoofdhuid massage

-lymfedrainage om afvalstoffen af te voeren (lichte strijkingen)

Wat is het effect?

-de combinatie van de technieken ontspannen en verjongen de gezichtshuid.

-verbetering van bloedcirculatie

-verbetering van afvoer afvalstoffen

-versterking van de gezichtsspieren

-vermindering van spanning op het hoofd

Het beste effect krijg je als je meerdere behandelingen ondergaat.

WANNEER HET HOOFD ONTSPANT KAN HET HELE LICHAAM ONTSPANNEN.

Voet/onderbeenmassage (voetreflexologie)

Bij voetreflexologie wordt er vanuit gegaan dat ons hele lichaam terug te vinden is op onze voeten, in de vorm van reflexzones. Reflexzones zijn “gebieden”op de voet die een lichaamsdeel, klier of orgaan weerspiegelen. Door middel van massage van deze reflexzones wordt het lichaam gestimuleerd om ten eerste te ontspannen, om vervolgens van daaruit het zelfgenezend vermogen van het lichaam aan te wenden en afvalstoffen af te voeren. Hierdoor worden blokkades opgeheven en kunnen lichamelijke klachten verminderen of verdwijnen. Dit heeft ook een zeer gunstige invloed op de psyche omdat geest en lichaam immers één geheel zijn.

Samudra massage

Tijdens deze massage wordt hoofdzakelijk gemasseerd met onderarmen en ellebogen, hierdoor heeft de massage een diepe werking. Deze mooie en diepgaande massagevorm is een absolute aanrader!

Heeft u last van rug en schouderklachten? Probeer dan eens deze stevige Samudra massage.

Stoelmassage

Stoelmassage is een activerende drukpuntmassage welke tegelijk ontspannend werkt en bevorderend is voor de bloedsomloop. Stoelmassage is gebaseerd op traditionele Japanse drukpuntmassage en wordt gegeven op rug, schouders, nek, heupen, armen en handen. Het resultaat is dat je je ontspannen en verfrist voelt. Het is een opkikker voor lichaam en geest! Bij deze massage houd je je kleding aan.

Waarom Stoelmassage?

-Het wordt over de kleding heen gegeven, je hoeft je dus niet uit te kleden,

-Er komt geen olie aan te pas, dus geen plakkerig gevoel na een massage, je kunt direct weer over gaan tot de orde van de dag,

-Het zorgt voor ontspanning, een betere doorbloeding, versoepeling van spieren en heeft een verkwikkend effect.

Reiki behandeling

Wat is REIKI?

Reiki is een vorm van energieoverdracht. Door middel van handoplegging en verschillende handposities wordt de Reiki (universele energie) doorgegeven.

De energie heeft een helende werking op zowel lichaam en geest.

Reiki helpt ontspannen. Het kan gebruikt worden om pijn en blessures te verlichten en zorgt voor een snellere genezing. Maar ook chronische klachten kunnen behandeld worden. Reiki wordt ook gebruikt voor het wegnemen of verminderen van pijn.

Reiki zorgt er ook voor dat energie weer vrij of vrijer kan stromen, door het opruimen van opgehoopte blokkades in je energiebanen.

Reiki kan je helpen om lichaam en geest in balans te krijgen en te houden.

Ontdek wat REIKI voor jou kan doen!

Het resultaat kan echter ook anders zijn dan men verwacht, want de energie heelt de oorzaak, niet het gevolg. 

Een voorbeeld hiervan is hoofdpijn waarvan de oorzaak b.v. in de darmen zit. In zo’n geval kan de hoofdpijn aanhouden na een Reikibehandeling, maar blijken de darmen beter te gaan werken, waardoor de hoofdpijn in een later stadium wel  kan wegtrekken. Vooral bij spanning en stress kan Reiki zeer positief werken. In geval van twijfel, raadpleeg dan altijd een arts. Een Reikibehandeling kan alleen de behandeling van een arts ondersteunen, niet vervangen !!

Na een kort intake gesprek neemt u plaats op de behandeltafel.Of een stoel, als u dat prettiger vindt. 

De kleding wordt altijd aangehouden.De Reiki-energie gaat door alles heen. Een volledige Reikibehandeling duurt ongeveer een uur Het is van belang na een Reikibehandeling een paar dagen veel water te drinken.Dit helpt om de werking van Reiki te ondersteunen.Het advies is om u gedurende 3 weken, 1 maal per week te laten behandelen.

Bamboe Massage

De Bamboe Massage is een ontspannende rustige massagevorm met een diepte werking.

Een combinatie van masseren met verwarmde stokken, warme bamboe-olie en de handen zorgen ervoor dat spanningen losgelaten worden.

De stokken in verschillende maten worden warm gemaakt en gehouden, hierdoor kan er met deze massage dieper op de spieren en spierknopen gewerkt worden.

De Bamboe Massage is een ontspannende diepte massage die doorwerkt op het gehele lichaam.

De massage helpt om stress te verminderen, stimuleert de bloedsomloop, kalmeert spieren en geeft weer juiste spanning in o.a rug schouders en nek, helpt tegen slapeloosheid, werkt rustgevend en kalmerend.

Tijdens deze massage wordt de achterkant van het lichaam gemasseerd met warme bamboe-olie en afwisselend met handen en warme stokken. Deze massage duurt 60 minuten, een aanrader als uw voorkeur uitgaat naar een stevige massage.

Oorkaars behandeling

Het gebruik van oorkaarsen is een oeroude behandelvorm, waarbij op een zachte manier met holle brandende kaarsen het oor gereinigd werd. Tegenwoordig wordt het echt als een therapievorm toegepast voor allerlei oor- , keel- , neus- en andere aan het hoofd gerelateerde klachten. Tijdens een oorkaars behandeling moeten altijd beide oren worden behandeld.

Acute klachten behandel je dagelijks gedurende 5 dagen.

Chronische klachten behandel je langduriger, met langere tussenpozen. B.v. 1 x per week een oorkaars behandeling gedurende 5 weken.

Preventief of revitaliserend wordt een behandeling eens per 4 weken aanbevolen.

Wanneer kies je voor een oorkaars behandeling?


 •     snurken
 •     oorzuising, oorruis, doofheid (tinnitus)
 •     migraine en hoofdpijn
 •     ontsteking of irritatie van de bijholtes (sinusitis)
 •     chronische bijholte – of voorhoofdholte problemen
 •     oordruk ( dichtslaan van het oor)
 •     keelpijn / ontstoken amandelen
 •     neusslijmvlies ontsteking (rhinitis acuta)
 •     oorverstopping door teveel oorsmeer ( cerumenprop)
 •     verkoudheid / griepklachten


Ook kan het positief bijdragen aan het opheffen van:

 •     stress symptomen
 •     angsten / depressies
 •     oververmoeidheid
 •     doorbloedings stoornissen in het oor
 •     slapeloosheid
 •     hyperactiviteit


Wanneer niet?

 • na ooroperatie aan het trommelvlies
 • bij epileptie
 • tijdens actieve ontstekingen aan keel neus en oor of andere ontstekingen in het lichaam
 • niet bij kinderen onder 6 jaar
 • geperforeerd trommelvlies
 • buisjes of geïmplanteerde gehoorbeentjes
 • bij eczeem of schimmelinfecties van het oor


Hoe werkt het?

Eerst worden het oor en oorreflexzones gemasseerd, daarna wordt de oorkaars aangestoken en daarna in de gehoorgang geplaatst. Door de trilling van de vlam wordt de lucht in de oorkaars als het ware omhooggetrokken waardoor een lichte onderdruk ontstaat. Dit geeft een massage van het trommelvlies waardoor drukregulatie plaatsvindt in het middenoor. Cliënten kunnen hierdoor het gevoel hebben dat de druk in het hoofd ( voorhoofd- of bijholten ) minder is geworden. Het geeft een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in het hoofd – oorgebied. De warmte zorgt ervoor dat de doorbloeding, de lymfevaten en daarmee het afweersysteem wordt gestimuleerd.

De damp van de verbrande kruiden gaat door het trommelvlies en bereikt het midden-oor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis, de buis van eustachius en de mond- , keel- , neus- en bijholten. Elk van deze kruiden heeft zijn eigen specifieke werking.

Na de behandeling worden afvalstoffen afgevoerd middels strijkende bewegingen langs de oren.

 

Anti-stress massage

Tegenwoordig staan veel mensen onder spanning, teveel moeten regelen en geen tijd meer vrij kunnen maken om te ontspannen en te genieten. Stress heeft een negatieve invloed op onze lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Deze 'Anti-Stress Massage' kan een bijdrage leveren om spanning en stress te verminderen en zo een gevoel van welzijn te bevorderen. De massage wordt uitgevoerd op de rug, schouders, nek, onderbenen, voeten, onderarmen en handen, hoofd en het gezicht. Er wordt gewerkt met warme compressen en u krijgt een heerlijke rugscrub.